Megosztás
2015.2.11. |

Az Átlátszó szerint 267 millió forint uniós támogatást kapott egy korábban többször elbukott pályázatra L. Simon László alapítványa. A Párbeszéd Magyarországért Lázár János, uniós forrásokat is kezelő minisztertől vár választ arra, hogy L. Simon politikai befolyása miatt kapta-e meg az alapítvány a támogatást a korábbi szakmai elutasítások ellenére.

 

Az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint kétszer is elutasították azt a pályázatot, melynek keretében végül mégis kapott 267 millió forint EU-támogatást az L. Simon László által 2011-ben alapított Velencei-tavi Alapítvány. A kápolnásnyéki kastély korábban L. Simon cégének tulajdonában volt, és ma is az ő nevére van banki jelzálog bejegyezve a tulajdoni lapon. Az Átlátszó szerint a 2012-ben beadott pályázat két értékelésen is nulla pontot kapott. Az elutasító indoklások szerint az elbukott pályázat nem felelt meg a kiírási követelményeknek és irreálisan magas bevételekkel számolt. Az alapítványnak ennek ellenére megítélték a 267 millió forintnyi uniós támogatást. 

 

A kápolnásnyéki kastélyra korábban Balog Zoltán miniszter is biztosított hétmillió forint közpénzt az NKA keretből.

A Párbeszéd Magyarországért Lázár János uniós forrásokat is kezelő minisztertől vár választ arra, hogy L. Simon László politikai befolyása miatt kapta-e meg az alapítvány a 267 millió forintos uniós támogatást a korábbi elutasítások ellenére. 

 

 

Budapest, 2015. február 11.

 

Barabás Richárd, a PM önkormányzati képviselője