Megosztás
2014.11.17. |

Szabó Tímea egy határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek a bajba jutott hitelesek védelmében - jelentette be egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón a PM társelnöke és Tordai Bence, a párt gazdasági kabinetjének vezetője.

 

    Szabó Tímea arról beszélt, hogy a Fidesz az elmúlt öt évben csak a hitegetéssel volt elfoglalva, nem tudott valódi megoldást kínálni. Devizahitelesek ügyében a kormány eddigi tevékenységét mindvégig 2 dolog jellemezte. Egy, hogy csak félmegoldásokban képes gondolkodni, kettő, hogy az igazán bajban lévők iránt teljesen érzéketlen.
    A PM véleménye szerint olyan komplex megoldási csomagra van szükség, amelyik gondot fordít arra, hogy növekvő pályára álljon a gazdaság és segít az önhibájukon kívül bajba kerülteknek - közölte a képviselő.
    Tordai Bence a három pontból álló javaslatot ismertetetését azzal kezdte, hogy a munkájukat elveszítők - legfeljebb két évre  - felfüggeszthetnék a törlesztési kötelezettséget illetve havi tízezer forintban maximalizálhatnák a havi törlesztő részletüket. A Nemzeti Eszközkezelő Zrt.-t ki kell bővíteni, mert egy több száz milliárd forintos háttérrel a cég lehetővé tehetné, hogy senkinek ne kelljen kiköltöznie a lakásából, ha másként nem legalább bérlőként mindenki ottmaradhasson - folytatta. Emellett egy védett számlával garantálnák, hogy a bajba jutottak számláiról ne lehessen leemelni a teljes jövedelmüket.