Kocsis-Cake Olivio
Megosztás
2018.8.7. |

A Balatonra irányuló vasúti közlekedés ezer sebből vérzik. Bár a korábbi közlekedésért felelős államtitkár áll most a MÁV élén, nem úgy tűnik, hogy a kormány által sikeresnek és modernnek nevezett nagyvállalat az utasok igényeit kielégítő, korszerű szolgáltatásokat nyújtana. A Párbeszéd szerint az utasoknak szolgáltatás is jár a pénzükért! 
 
A magyar családok, akik megérdemelt pihenésüket a Balatonnál töltenék, nemcsak a szabadstrandok előnyeit, de az utazási szolgáltatások komfortját is nélkülözik. Kiszámíthatatlan menetidő, késések, zsúfolt, légkondicionálás nélküli szerelvények, akadozó e-jegyrendszer, a tájékoztatás hiánya a helyjegyek és pótdíjazások tekintetében. Ez fogadja a  Budapest-Balaton vonalon utazókat.

A Párbeszéd ezért írásbeli kérdéssel fordul Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, hogy várhatóak-e fejlesztések a Magyar Államvasutak nyári járatainak üzemelése kapcsán? Terveznek-e a megnövekedett igényekhez mérten sűrűbb menetrendet, meghosszabbított vasúti szerelvényeket, esetleg további FLIRT szerelvények balatoni járattá alakítását, a klímaberendezések megfelelő működését, a jegyvásárlás hatékonyabbá és átláthatóbbá tételét? 
A Párbeszéd felszólítja a kormányt, hogy azonnal tegyen a vasúttal közlekedők méltóbb utazásáért a MÁV pedig vizsgálja meg ezeket a járatokat, a menetrendet, hogy végre nemcsak a focistadionok száma és felszereltsége legyen XXI. századi, hanem a vasút is eljusson végre 2018-ba.

Budapest, 2018. augusztus 7.
Kocsis-Cake Olivio
a Párbeszéd országgyűlési képviselője

Csatlakozz!