Megosztás
2016.11.11. |

Sávos, háromkulcsos személyi jövedelemadó-rendszer bevezetését javasolja a Párbeszéd Magyarországért. A párt 0, 15 és 30 százalékos kulcsokat alkalmazna, amivel a legalacsonyabb jövedelmi osztályba tartozóknak akar kedvezni.

    A Párbeszéd szóvivője pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján Orbán Viktor miniszterelnök szavaira reagált, aki az előző napon egy határozott béremelés szükségességéről beszélt. Tordai Bence a béremelés szükségességével egyetértett, de azt javasolta, hogy ne a társasági adót és a munkáltatói járulékokat csökkentsék, mert az ebből származó többlet "nem fog lecsorogni" a munkavállalókhoz.

    Az egykulcsos adót "ősbűnnek" nevező és az alapjövedelem bevezetése mellett érvelő politikus ezért azt javasolta, hogy újra vezessék be a sávos, háromkulcsos személyi jövedelemadót. Elképzelésük szerint a minimálbérig nem kellene adózni, körülbelül bruttó 450 ezer forintig 15 százalékos, afölött pedig 30 százalékos kulcsot alkalmaznának. Tordai Bence azt mondta, hogy ezzel a legalsó jövedelmi sávba tartozók körülbelül havi plusz harmincezer forinthoz jutnának, miközben a középosztálynak sem kellene többet adóznia.

 

Budapest, 2016. november 11., péntek (MTI)

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!