Megosztás
2014.9.23. |

Ha igazak az önkormányzati választáson a VII. kerületben egyéni jelöltként induló Garabits Károly ellen megfogalmazott vádak, akkor a férfinak vissza kell lépnie a jelöltségtől. A párt ezzel a Magyar Nemzet kedden megjelent "A baloldal jelöltje lopni tanít" című cikkére reagált.

    A lap online felületén egy hangfelvételt is megjelentetett, amelyen - az újság állítása szerint - a VII. kerület 12. választókerületében a baloldali pártok és két civil szervezet jelöltjeként induló Garabits Károly hallható. A cikkben kiemelik, hogy a politikus úgy fogalmaz: "előre nem fogadunk el pénzt", "lopni az tud, aki profi a szakmájában, az amatőr az megbukik". A Magyar Nemzet azt írja, Garabits Károly arról is beszélt, megütötte Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármestert és Gál György volt SZDSZ-es bizottsági elnököt, meg fogja rugdosni azokat, akik a zömében romák lakta körzetéből nem mennek el szavazni, és háromféle rendőrigazolványa van.
    Az Együtt-PM erre reagálva az MTI-vel azt közölte: Garabits Károlynak, illetve az "őt egyéni képviselőjelöltnek ajánló" helyi civil szervezetnek mihamarabb tisztáznia kell, igazak-e azok a vádak, melyek a Magyar Nemzetben ma megjelentek. Hozzáteszik: amennyiben ezen állítások megfelelnek a valóságnak, akkor az Együtt-PM szövetség természetesnek tekinti, hogy Garabits Károlynak haladéktalanul vissza kell lépnie a jelöltségtől.


MTI 2014. szeptember 23., kedd 14:38