Megosztás
2016.1.28. |
Nyilvánosságra került egy hangfelvétel, melyen Ács Rezső fideszes szekszárdi polgármester és jelenlegi tanácsadója, Máté Péter korábbi fideszes képviselő beszélget egy 2012-es városi frakcióülésen. A hangfelvételen a polgármester elmagyarázza, hogy az uniós finanszírozású projekteknél a résztvevő vállalkozóknak miért kell túlárazniuk beruházásokat. A beszélgetésből az is kiderül, hogy miért kell az önkormányzatnak túlárazni az uniós beruházásokat.
 
 
hangfelvételen szó esik továbbá a 100 százalékosan túlárazott óvodáról is, amely 66 millió forint lett volna, ám végül 130 millióért építtette meg a fideszes többségű önkormányzat. Az ügyben a Párbeszéd Magyarországért (PM) már tavaly az OLAF-hoz (Európai Csalás Elleni Hivatal) fordult. Itt hallgathatja meg a hangfelvételt.
 
 
A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az Ács féle korrupciós botrány is mutatja, hogy Magyarországon új emberekre, új megoldásokra, új politikára van szükség. A PM korrupcióellenes főügyészséget hozna létre, valamint törvénybe foglalná az antikorrupciós minimumprogramot és az önkormányzatokban is megvalósítaná az átláthatóságot, úgy, ahogy azt Karácsony Gergely a PM társelnöke Zuglóban tette.
 
Csatlakozz, hogy minél előbb megtisztítsuk a politikát a korrupciótól, a bűnözőktől!
 
 
 
Szekszárd, 2016. január 28.