Megosztás
2015.10.27. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint elfogadhatatlan, hogy a Fidesz az adótörvények módosításával most újabb sarcot vetne ki, ezúttal a legszegényebbekre. Ezzel a javaslattal a mélyszegénységben élők helyzetét és megélhetési lehetőségeit szűkítenék tovább, miközben Andy Vajna az állami tízmilliárdokból épít médiabirodalmat.

 

A parlament előtt lévő adótörvény-módosító csomag szerint a vadon gyűjtött terményekből származó bevétel 25 százaléka után kellene adózni. Ez érinti a gyógy- és fűszernövények, gyümölcsök és gombák gyűjtőit, ha el akarják adni az összegyűjtött portékát.

A PM szerint a javaslat megint a legszegényebbeket sújtja. A gyűjtögetési adó bevezetésével sok esetben a mélyszegénységben élők egyetlen jövedelemforrását adóztatnák meg, amellyel újabb családok megélhetése kerül veszélybe.

A PM felszólítja az Orbán-kormányt, hogy ne a legszegényebbeket sarcolja újra és újra, hanem inkább tegyen rendet Andy Vajna szerencsejáték-üzletei körül, tisztítsa meg a NAV-ot a korrupciótól, vagy egyszerűen csak: hagyja abba a nagyüzemi lopást!

 

 

Budapest, 2015. október 27.

Tordai Bence

szóvivő, Párbeszéd Magyarországért (PM)