barabás richárd
Megosztás
2016.8.27. |

A Párbeszéd Magyarországért által orvosolni kívánt joghézag létét a kormány is elismerte, így bizonyossá vált: hiába nyerne a holnapi polgármester választáson a jogerősen elítélt Gyenes Levente, ismét lemondatnák, és új választásra lenne szükség.

 

A csütörtöki kormányinfón Lázár János egyértelműen fogalmazott: a jogerősen börtönbüntetésre ítélt Gyenes Levente méltatlan arra, hogy Gyömrő polgármestere legyen. A miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy jelentést kér a Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjétől a Gyömrőn kialakult helyzettel kapcsolatban.

Tarnai Richárd, a Kormányhivatal vezetője úgy nyilatkozott, hogy Gyenes Levente hiába indul a polgármesteri címért, a méltatlanság intézménye továbbra is fennáll. Tehát abban az esetben, ha ő nyeri a vasárnapi választást, tisztségétől meg kell, hogy fosszák.

 

Ez egybevág a Párbeszéd Magyarországért korábbi értelmezésével, és megerősíti, hogy szükség volt a párt által benyújtott törvénymódosító javaslatra, amellyel a fideszes törvénygyár újabb selejtjét javítaná ki.

 

A Párbeszéd nem szeretné, ha a gyömrőiek lennének az áldozatai ennek a méltatlan helyzetnek,  ezért megkéri Gyenes Leventét, hogy ha valóban fontos neki a gyömrői polgárok érdeke, lépjen vissza a jelöltségtől! Így megkímélheti Gyömrő városát attól, hogy újra polgármester nélkül maradjon, s ismét kampány és választás következzen.

 

Budapest, 2016. augusztus 27.

 

Barabás Richárd

a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja