Megosztás
2016.10.10. |

A technológiai fejlődés paradigmaváltásra ösztönzi a HR szakmát. Az eddig megszokott rendszer megváltoztatásával, és a négynapos munkahét bevezetésével a termelékenység fokozását kívánják elérni. A közismerten szabad munkahelyként ismert Google sikeréhez ez is nagyban hozzájárult.

 
A Google egy nagyon szabad munkahely, ahol a dolgozók az idejük 20 százalékában azzal foglalkoznak, amivel szeretnének. A legnagyob üzleti sikereik közül pedig néhány így született, például a Gmail és az Adwords is.

A négynapos munkahétnek is az lenne az alapja, hogy a fennmaradó egy napban nem a rutinfeladatokat kell elvégezni, hanem új dolgok megismerése lenne a cél, vagyis a dolgozók oktatásokon, önfejlesztő tréningeken vehetnének részt. Forrás, bővebben.

 


 

A Párbeszéd Magyarországért "Mindenki számít!" c. vitaprogramjában külön pontként foglalkozik a 4 napos munkahét lehetőségével. A Párbeszéd meggyőződése, hogy mindenkinek igénye van az értékteremtő munkára, de úgy véljük: a bérmunka nem az élet értelme. Létre kell hoznunk a munka és a magánélet új egyensúlyát! A munkaidő-csökkentés a jövő, ami számos országban már megvalósult.


- Rövidebb munkaidő mellett azonos bért biztosítunk.
- Véget vetünk a munkaidőn túli dolgoztatásnak.

Ismerd meg a teljes programot: bővebben.

 

Gyere, csatlakozz és csináljuk meg!

Mert mindenki számít!