Megosztás
2017.1.22. |

A Fidesz mára a kultúrát is gyarmatosította: a politika, a gazdaság, a média, a sport és számos más terület mellett a magyar kulturális életben is kiteljesedett az a vazallusi rendszer, ahol nem a tudás és a teljesítmény, hanem az állampárthoz való hűség számít. A magyar kultúra napján a Párbeszéd köszönti a bátor és független alkotókat!
 
A számok szépek: 2017-ben sokat terveznek kultúrára költeni, de nézzünk a számok mögé! A kultúrára szánt források nagy része a sokak által Orbán-vallású futóbolondnak tekintett Fekete György Magyar Művészeti Akadémiájának jut, de „kulturális beruházásnak” számít a Városliget betonmonstrumokkal való teleépítése is.

Eközben a független alkotók és művészeti csoportok alig jutnak forráshoz; sorvad a magyar kultúra, megélhetési gondokkal küzdenek a meg nem alkuvó művészek, és egyre kevesebb színvonalas új alkotás születik.

A Párbeszéd szerint tarthatatlan a jelenlegi helyzet: a források igazságos, párthűségtől és ideológiától független elosztására van szükség – ehhez viszont láthatóan csak a Fidesz bukásán keresztül vezet az út.

Addig is, amíg ez bekövetkezik, a Párbeszéd a magyar kultúra napja alkalmából a ma walesi bárdjait köszönti! Kijár a tisztelet minden bátor és független alkotónak, aki nemet mond az igazodásra, és csak a saját művészi meggyőződését követi.

 
Budapest, 2017. január 22.
Párbeszéd Sajtó

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!