Megosztás
2015.2.3. |

A Párbeszéd Magyarországért a Fővárosi Törvényszékhez fordul, miután az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. elutasította a párt közérdekű adatigénylését, amellyel a letelepedési kötvényeket árusító offshore cégek tulajdonosi hátteréről próbáltak adatokat szerezni - ezt Szabó Tímea jelentette be keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    A PM társelnöke azt mondta, már hosszabb ideje próbáltak fényt deríteni arra, hogy kik állhatnak a letelepedési kötvények értékesítése mögött. Szavai szerint hiába próbálnak minden törvényes eszközt felhasználni ennek érdekében, az állami cégek, a "Fidesz körei" és a parlament Rogán Antal által vezetett gazdasági bizottsága "folyamatosan lepattint minket".
    Egyúttal emlékeztetett arra, hogy korábban törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy ne lehessen offshore cégeken keresztül értékesíteni a letelepedési kötvényeket, ugyanis az eleve alaptörvény ellenes. Azt is megjegyezte, hogy nemzetbiztonsági szempontból kockázatot jelentő emberek is hozzájuthattak a kötvényekhez.


MTI 2015. február 3., kedd 13:55