tarlós_tranzit
Megosztás
2015.9.7. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) hétfőn felszólította Tarlós István főpolgármestert, hogy hajtsa végre a Fővárosi Közgyűlés korábbi döntését, és ne szüneteltesse a menekülteknek szánt új budapesti tranzitzóna kialakítását.

 

    Tordai Bence, az ellenzéki párt szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján őrületes tévedésnek nevezte, ha a városvezetés elhalasztaná a Verseny utcai tranzitzóna kialakítását. 
    A menekültek jelenleg is folyamatosan érkeznek, sokszor kisgyerekekkel, akiknek jelenleg a hideg földön kell éjszakázniuk - mondta a szóvivő.
    Tordai Bence emellett a "béna kacsába oltott agresszív kismalac" viselkedéséhez hasonlította a kormány menekültügyi politikáját. A szóvivő szerint a miniszterelnök "folyamatosan ostobaságokat és rossz dolgokat nyilatkozik", amikor pedig "már ég a ház", akkor mégis megfogadja a korábban a PM által is megfogalmazott józan javaslatokat.
    Utóbbiakra példaként említette az európai kvótarendszer elfogadását, valamint a magyarországi menekültbefogadó-kapacitás növelését.

MTI 2015. szeptember 7., hétfő 13:48