Megosztás
2016.1.20. |
A mai napon a Kúria elkaszálta az olimpia megrendezésével és a Városliget beépítésével kapcsolatos népszavazási kérdéseket. A népszavazás megrendezéséhez szükséges aláírások összegyűjtésére szerveződött Hajrá Budapest Mozgalom szerint téves és elfogadhatatlan a Kúria indoklása. Erdélyi Katalin és Karácsony Gergely úgy nyilatkoztak, hogy nem adják fel a harcot és új népszavazási kérdések beadásával próbálják elérni, hogy a Budapestiek véleményt nyilváníthassanak erről a két gigaberuházásról. 
 
Bár korábban a fővárosi választási bizottság hitelesítette a kérdéseket, a Kúria érvénytelenítette a döntésüket, kijelentve, hogy mégsem lehet népszavazást tartani ezekben a kérdésekben. A Hajrá Budapest Mozgalom értetlenül áll a döntés előtt. Nem tudjuk, hogy "csak" egy rossz szakmai döntésről van szó, vagy arról, hogy a politika közbeszólt, és arra törekszenek, hogy ellehetetlenítsék a népszavazást - nyilatkoztak a kérdés beadói.  Többek között ez a kérdés is tisztázódhat azáltal, hogy új kérdések kerülnek az illetékesek elé.
 
A harcot folytatjuk - és tovább küzdünk azért, hogy ne az emberek feje fölött döntsenek, hogy az itt lakók beleszólhassanak a városuk sorsának alakulásába. 
 
 
2016. január 20.
 
 
 
 
 
 
 
 
 Új. Bal. Zöld.