Megosztás
2014.8.27. |

Az Együtt-PM a szegények és szenvedélybetegek elleni uszítás helyett személyre szabott megoldásokat és segítséget kínál Józsefvárosban is.

 

A Jobbik és a Fidesz egymásra licitálva szítja a gyűlöletet a legelesettebb, legsérülékenyebb társadalmi csoportok ellen. A VIII. kerületi Jobbik két olyan témában kezdeményez helyi népszavazást, amelyek Kocsis Máté kedvenc vesszőparipái. Az egyik a szenvedélybetegek, a másik a hajléktalanok ellátása; kezdeményezésük mindkét területen az ellátás szűkítésére irányul.

 

Az Együtt-PM felelős ellenzékként éppen ellenkezőleg, az ellátás bővítését, a hajléktalanok lakáshoz juttatását, a szociális bérlakások számának növelését, az „elsőként lakhatást” program bevezetését, illetve a drogprevenció erősítését, az ártalomcsökkentést és a szenvedélybetegek minél teljesebb körű ellátását tartja követendő útnak. Már csak azért is, mert eddig épp a Kék Pont Alapítványnak volt köszönhető, hogy elkerültük a népegészségügyi katasztrófát, és eddig nem robbant ki HIV- vagy Hepatitis-járvány a kerületben.

 

Mivel az uszítás helyett mi a személyre szabott és hosszú távú megoldásokat keressük, kezdeményezzük, hogy a kerület valamennyi negyedében létesüljön egy-egy tanoda. Ugyanis tartós megoldást csak attól remélhetünk, ha a jövő nemzedéknek kiutat mutatunk a számkivetettségből, a romboló reménytelenségből.

 

Budapest, 2014. augusztus 27.

 

Dr. Erőss Gábor

az Együtt-PM Szövetség VIII. kerületi polgármesterjelöltje