Megosztás
2015.11.17. |
A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a földforgalmi törvény módosítása során  sikerült egy pillanatra megállítani a "fideszes bandaháborút", amikor a jogszabály kétharmados passzusa nem kapott elegendő szavazatot, de "folytatódik az évszázad földrablása". 
 
 
    Szabó Tímea, a párt társelnöke keddi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a földprivatizációt nem tartják átláthatónak, az állami földek pedig nem a magyar gazdák kezébe kerülnek. A politikus azt mondta, le kell állítani a folyamatot, ezért olyan módosító javaslatot nyújt be az alaptörvényhez, amelyik megtiltaná az állami földek értékesítését.
    A független képviselő arra is kitért, hogy nem vették tárgysorozatba a nemzeti minimum programjáról szóló javaslatot, amit úgy értékelt: a kormány nem a legszegényebbek támogatásában érdekelt. Ehhez kapcsolódva pártja nevében azt kérte a kabinettől, hogy fejezzék be a hazudozást és ne próbálják "elkenegetni" a gyermekéhezés ügyét.
    A kormány elsődleges feladata a Quaestor-károsultak kárpótlása, ha az Alkotmánybíróság "elkaszált" egy javaslatot, akkor más utakat kell keresni ahhoz, hogy az érintettek hozzájussanak a pénzükhöz - felelte egy kérdésre válaszolva, annak kapcsán, hogy  az Alkotmánybíróság kedden közzétett határozatával megsemmisítette a Quaestor-károsultak kárrendezéséről szóló törvény egyes rendelkezéseit.
 
 
 
MTI 2015. november 17., kedd 12:10