Megosztás
2013.10.5.

A védett területet elveszik a földet 15 éve mintaszerűen kezelő, őshonos szürkemarhákat tartó természetgazdálkodást folytató szervezettől, és odaadják Fidesz-közeli bennfenteseknek - most éppen a Vértes alján játssza el a felháborító színjátékot az Orbán-kormány. Az Együtt- PM szerint haladéktalanul le kell állítani az állattartók tönkretételét és ország természeti örökségének elkótyavetyélését.


Másfél évtizednyi szakmai munka, egy volt katonai repülőtér természetvédelmi területté varázsolása, a szürkemarha tenyésztés és a hozzá kapcsolódó helyi hagyományok felélesztése - ez mind nem számít, ha Fidesz hűbérbirtok-rendszerének kiépítéséről van szó. Így történhet meg, hogy a Pro Vértes Természetvédelmi Nonprofit Zrt.-től a kormány elveszi, és olyan pályázók között osztja szét a nemzeti parki kezelésben lévő volt csákvári reptér területét, akik sem megfelelő állatállománnyal, sem tájgazdálkodási gyakorlattal nem rendelkeznek. A Borsodban, Kajászón, Kishantoson zajló földrablás folytatódik: a politikai zsákmányszerzés megint fontosabb az ország és a természet érdekeinél.


Az Együtt – PM Szövetség kiáll a magyar hagyományoknak megfelelő, természetközeli állattartás mellett és felszólítja a kormányt, hogy hagyja abba a gátlástalan választási osztogatást és a kormányváltásig legalább ne ártson többet a magyar vidéknek.

 

Szabó Rebeka országgyűlési képviselő

az Együtt-PM szakpolitikusa 

 

 

2013.10.05