Megosztás
2016.6.17. |

Tarlós István óbudai polgármestersége alatt beépült a Római-part. Most ezért akar a főváros folyamatosan növekvő összegért, jelenleg 15 milliárdnyi közpénzből part menti mobilgátat építeni, melynek nyomvonalát továbbra is titkolják. 55000 ember biztonságával indokolják az 5 kilométeres dunai partszakasz teljes ökoszisztémájának az elpusztítását és mintegy 1500 fa kivágását, pedig az ő biztonságunkat más nyomvonal is biztosítaná.

 

A Párbeszéd Magyarországért javaslatot terjesztett be az óbudai önkormányzat testületi ülésére, amelyben moratóriumot akart hirdetni a Római-parti építkezésekre. Az hullámtéren ugyanis újabb luxus lakóparkok épülnek. Átverve a vevőket lakásként hirdetik a nyaralókat, ahová nem lehet bejelentkezni. Az új tulajdonosok nem igényelhetik a Csok-ot, nem írathatják helyi iskolába és óvodába a gyermekeiket és magas idegenforgalmi adót kell fizetniük.

Ezt a szabályokat kijátszó beépítést akarta a párt megállítani változtatási tilalom bevezetésével, ami lehetséges, hisz 2012-ben a kerületi önkormányzat másfél évre már elrendelt ehhez hasonlót.

A kerületi fideszes többséget annyira zavarta a Párbeszéd javaslata, hogy azt vita nélkül vették le a napirendről. Az eddigi gyakorlattal szemben, a javaslatot indokolni próbáló képviselőnktől még a szót is megvonták.

Így újabb és újabb kétes ingatlanberuházások várhatóak a hullámtéren, ami a moratóriumot vita nélkül leszavazó képviselők és a beépítésekhez asszisztáló önkormányzat felelőssége.

 

Budapest, 2016. június 17.

Béres András, a Párbeszéd Magyarországért III. kerületi önkormányzati képviselője

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!