Megosztás
2015.8.26. |

Miközben a Fideszben egy szuperkórházért dúl lobbiháború, az egészségügyet sújtó megszorítások miatt a meglévő kapacitásokat sem használják ki. Az orvosok, ápolók nyugatra távoznak, ezrek halnak meg a várólisták, az elhalasztott műtétek, valamint a rossz higiénés viszonyok miatti kórházi fertőzések következtében. A Párbeszéd Magyarországért szerint a fizetések azonnali, drasztikus emelésére, a diagnosztikai eszközpark fejlesztésére, az ellátást fékező volumenkorlát feloldására és megalapozott, átfogó kórházfejlesztésre van szükség.

 

A PM szerint alapos előkészítő vizsgálatok nélkül a tervezett fővárosi szuperkórház körüli nyilatkozatverseny felelőtlen ötletelés csupán, egy zárt Fideszes kör lobbiháborúja. Az optimális helyszín megtalálása komplex városfejlesztési kérdés. Számításba kell venni, milyen a megközelíthetősége, a közművek kapacitása, milyen járulékos beruházások kellenek, milyen kölcsönhatásba kerül a környező városrésszel

stb..

 

 

Az újpesti Károlyi Sándor Kórház bezárása, a Sportkórház hatalmas összegekért felújított, ám ma is üresen álló, pusztulásnak indult épületei is a Fidesz felelőtlen és átgondolatlan politikájának bizonyítékai.

A PM a megelőzés jegyében szervezné újjá az egészségügyet. Karácsony Gergely, PM-társelnök, zuglói polgármester a héten indította el a szűrésen túl a gondozásra is kiterjedő Zuglói Egészségmegőrző Modellt.

 

Budapest, 2015. augusztus 26.

 

Dr. Erőss Gábor, PM elnökségi tag

 

V. Naszályi Márta, PM budapesti szakszóvivő