Megosztás
2016.11.2. |

A tehetőseket támogatja, a munkavállalók helyett a munkáltatókat segíti a Varga Mihály által bejelentett adócsomag. A Párbeszéd úgy látja: a valódi problémákra – az alacsony jövedelmekre, a szegénységre, a kivándorlásra – most sem ad választ a Fidesz, azokat csak az Alapjövedelemmel és egy igazságos adórendszerrel lehet kezelni.

Ostobaság tavasszal elfogadni a költségvetést, ha ősszel úgyis megrángatják az adórendszert és átírják a büdzsét. De nem az időzítés a legnagyobb gond a Varga-féle csomaggal, hanem az, amit magába foglal, és az, ami kimaradt belőle.

Azon meg se lepődünk, hogy a jobboldal megint a vállalkozókat és a jól keresőket támogatja, és az se okoz már megdöbbenést, hogy megint jól jár Andy Vajna, megint több pénz ömölhet a fociba a TAO-n keresztül, és megint könnyebbé válik a közbeszerzésnek becézett fideszes szervezett bűnözés.

Az viszont meglepő, hogy a közepes és alacsony jövedelmű dolgozók felé már egy kommunikációs patronra sem futotta, sőt, megvonják tőlük a kafetéria számos elemét – hogy a szegényekről már ne is beszéljünk.

A Párbeszéd az elfelejtett többségnek kínál megoldást: az Alapjövedelmet és egy többkulcsos, igazságos személyi jövedelemadó-rendszert, amely a nettó minimálbért 120 ezerre, a nettó átlagbért 200 ezerre emelné.

Ez beindítaná a gazdaságot is, hiszen minden okos vállalkozó tudja: a siker kulcsa nem a támogatás, hanem a fizetőképes kereslet.


Tordai Bence
szóvivő, Párbeszéd

Mindenki számít!
Csatlakozz!