Megosztás
2014.3.10.

Felháborítónak tartjuk, hogy fideszes politikusok közpénzből népszerűsítik magukat. Ezért arra kértük Hoffmann Tamást és Simicskó Istvánt, hogy távolítsák el az önreklámot. 

 

A Móricz Zsigmond körtéren, a Gombánál folyó építkezésnél óriási arcképek népszerűsítenek két fideszes politikust, dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi polgármestert és dr. Simicskó Istvánt, a kerület országgyűlési képviselőjét. Jövőre mindketten indulhatnak újraválasztásukért. Az uniós beruházást övező plakátokkal azt sugallják, a beruházás csak az ő érdemük.

 

Levélben szólítottuk fel a két politikust, hogy távolítsák el a plakátokat, és tartózkodjanak attól, hogy nem választási célokat szolgáló közpénzekből népszerűsítsék magukat.

 

Ez nem az első eset. A kerületi lap minden számában jó néhány Hoffmannt és Simicskót, illetve a budafok-tétényi fideszes jelöltet, Szabolcs Attilát ábrázoló fénykép található, propagandaszöveg társaságában. A molinón szereplő állítás („Veled épül Újbuda”) ráadásul nem igaz, hiszen a kerület vezetése nem a helyi lakosokat bevonva fejleszt Újbudán. Jól példázza ezt az, hogy a lakosság tiltakozása miatt a kerületi vezetés kénytelen volt visszavonni azt az ez év májusában meghozott rendeletét, melynek alapján labdarúgó stadion épült volna a gazdagréti lakótelep tőszomszédságában.

 

Budapest, 2013.12.02

 

Somfai Ágnes, PM fővárosi képviselő,

Együtt-PM Budapest 18 sz. OEVK jelölt

 

Józsa István, MSZP frakcióvezető-helyettes,

MSZP Budapest 2 sz. OEVK jelölt