Megosztás
2014.3.10.

Az egykulcsos adó munkahelyek tízezreit szüntette meg, és emiatt mentek külföldre a fiatalok is – mondta Dorosz Dávid,az Együtt-PM politikusa. Eközben „a Pintér Sándorok, a Semjén Zsoltok, a Zsigó Róbertek” többet keresnek.

 

Az Együtt-PM szerint a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó a „Fidesz ősbűne”, mert a magyar emberek többsége rosszul járt azzal, továbbá munkahelyek tízezreit szüntette meg és fiatalok vándoroltak el miatta. Erről Dorosz Dávid, az ellenzéki választási szövetség független országgyűlési képviselője beszélt szombaton, a Belügyminisztérium fővárosi székháza előtt újságíróknak. Azt mondta, a romló gazdasági mutatók ára, hogy „a Pintér Sándorok, a Semjén Zsoltok, a Zsigó Róbertek” és a többi fideszes parlamenti képviselő, illetve polgármester havi több százezer forinttal többet keres.

Ezek közül is a díszpinty az a Pintér Sándor, aki több mint tízmillió forinttal keres többet havonta” az egykulcsos adónak köszönhetően – fogalmazott, hozzátéve: „Pintér Sándor örömmel pödörheti legendás bajszát”, miközben tízből nyolc magyar ember több tízezer forinttal kevesebbet vihet haza a hónap elején. Emlékeztetett, az Együtt-PM éppen ezért kezdett országos aláírásgyűjtő kampányba az egykulcsos adó eltörlése érdekében. Dorosz Dávid elmondta, úgy tapasztalják, az emberek többsége tisztában van a „Fidesz igazságtalanságával”. Az MTI kérdésére közölte, eddig több tízezer aláírást gyűjtöttek össze december közepéig tartó akciójukban.