Megosztás
2015.10.6. |

Deutsch Tamás hosszas konzultáció után kedvezményes internet-hozzáférést javasolna a rászorulóknak. A Párbeszéd Magyarországért (PM) újra benyújtja a mindenki számára ingyenesen elérhető, szélessávú, korlátozott adatforgalmú netes alapcsomagra vonatkozó javaslatát.

 

Deutsch Tamás, a netadó-botrány után kinevezett miniszterelnöki biztos tegnap azt közölte, egy széles rászorulói kört kedvezményekkel segítő internetes alapcsomagra vonatkozó javaslatot nyújtanak be novemberben. A PM ellenzi a rászorultság drága és önkényes vizsgálatát, ehelyett a mindenki számára elérhető, ingyenes megoldásokat támogatja.

 

Ma Magyarországon még mindig több millióan nem használnak internetet, miközben az élet számos területén tudná segíteni a boldogulást, és komoly szegénységcsökkentő hatása lenne. Az ingyen net segítené az oktatást, az álláskeresést, létfontosságú lenne többek között a kisgyerekes anyák és a hátrányos helyzetű térségekben élők távmunka lehetőségének megteremtésére.

 

Az internetelérést alanyi jognak tartjuk, mert a PM az orbáni, a középkorba visszabukdácsoló politika helyett a jövőt és a tudást támogatja. 

 

Szabó Tímea, a PM társelnöke ezért ismét benyújtja a Fidesz által tavaly lesöpört, ingyen netre vonatkozó határozati javaslatot, hátha Deutsch Tamásék megvilágosodtak az egy éves konzultáció eredményeként.

 

Budapest, 2015. október 6.

Szabó Tímea