Az Együtt-PM ételt oszt a Blaha Lujza téren - 2014.01.16.
Megosztás
2014.3.10. |

A főpolgármester ismét bünteti a szegényeket, és nem érti, hogy mit jelent a karitatív tevékenység. Különösen sokatmondó az, hogy a főváros illetékes bizottsága nem mert dönteni a közterületi ételosztások engedélyezéséről. Azt mondták, hogy vezetői (?) döntés szükséges.

 

Orbán Viktor és Tarlós István azt gondolják, hogy ha nem látunk az utcán szegény embert, akkor szegénység nincs is az országban. A tény azonban tény marad: 4 millióan a létminimum alatt élnek, a három és több gyermekeseknél a szegénységi ráta a duplájára, 41%-ra nőtt, gyermekek tízezrei éheznek és sokan alultápláltak. Eközben több tízmilliárdokért épülnek stadionok azért, hogy Orbán Viktor jól szórakozhasson.

Az Együtt - PM Választási Szövetség olyan politikát ajánl és képvisel, mely nem fogja magára hagyni a legelesettebbeket.

·        Leállítjuk a stadionépítéseket és a pénzből támogatjuk a szegényeket, megakadályozzuk a középrétegek lecsúszását, erősítjük a társadalmi szolidaritást.

·        A leggazdagabb családok nem lehetnek kizárólagos haszonélvezői a családi adókedvezménynek, az Együtt - PM Szövetség egy igazságosabb elosztási rendszert fog kialakítani.

·        Átalakítjuk a közétkeztetés rendszerét. A gyermekétkeztetés átalakításával, pedig elérjük, hogy egy év alatt megszűnjön a gyermekéhezés az országban. Mindezt úgy, hogy azt kiterjesztjük az iskolán kívüli időszakra.

·        A hajléktalan emberek hatósági üldözése helyett a hajléktalanság csökkentésén fogunk dolgozni célzott lakhatási támogatásokkal, a máshol már bevált „először lakhatást” programokkal, és a hajléktalan-ellátás fejlesztésével.

Somfai Ágnes fővárosi képviselő, Budapest 18. számú OEVK képviselőjelöltje és Tordai Bence elnökségi tag, Budapest 13. számú OEVK képviselőjelöltje 30 kg narancsot osztott szét a Blaha Lujza téren, hogy felhívja a figyelmet a helyzet lehetetlenségére és a Fidesz szegényellenes politikájára.

 

Budapest, 2014.01.16.

 

Együtt-PM Sajtóosztály