Megosztás
2014.9.23. |

Rubovszky György, az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke tegnap színt vallott: jobboldali, udvari politikai gondolkodókat megszégyenítő módon értelmezte újra a demokráciát, amely szerinte „a többség diktatúrája a kisebbség fölött”. Az Együtt-PM elfogadhatatlannak tartja, hogy az Országgyűlés bizottságának elnöke ilyen kijelentéseket tesz, ezért felszólítjuk a Fidesz-KDNP-t, hogy hívja vissza Rubovszkyt pozíciójából.

 

Rubovszky György saját politikai életében nem először adott hangot belső meggyőződésének. A kétharmados többség elnyomása érhető ugyanis tetten, amikor egyoldalúan jelöli ki az alkotmánybírókat, amikor azok meghallgatása leginkább egy fideszes taggyűlésre vagy egy fideszes pártfőiskola alkotmányjogi gyorstalpaló előadására hasonlít, amikor ellenzéki képviselőktől megvonják a szót, majd pedig Rubovszky nyíltan színt vall mások véleményének kívánatos elnyomása kapcsán.

 

A KDNP-s képviselő a magatartásával alkalmatlanná és méltatlanná vált bizottsági elnöki pozíciójának betöltésére, viszont alkalmassá a Putyinizmus-Orbánizmus Politikai Főiskola rektori tisztségének betöltésére. Alkalmasságáról meggyőződtünk, a Fidesz-KDNP pedig jelöljön ki egy, az igazságügyi bizottság elnöki tisztségét betölteni képes és alkalmas személyt. Soraiból ez szinte lehetetlen lesz, de Rubovszky Györgyöt egy jogállam-tisztelő ember vissza kell, hogy hívja.

 

Budapest, 2014. szeptember 23.

 

Szabó Tímea országgyűlési képviselő,

az Együtt-PM társelnöke