Megosztás
2015.6.9. |

A Párbeszéd Magyarországért véleménye szerint a Fidesz a bevándorlásellenes intézkedéseivel és gyűlöletkampányával karanténba akarja zárni Magyarországot - erről a párt szóvivője beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

    Tordai Bence azt mondta, 25 évvel ezelőtt lebontották a Magyarországot körbevevő szögesdrótot, de azt a Fidesz most újra ki akarja feszíteni. Ez a kampány nem a menekültekről és a bevándorlókról szól, hanem a Fideszről - folytatta. Szavai szerint a kormánypárt önmagáról állít ki egy "morális szegénységi bizonyítványt" azzal, hogy a leggyengébbeket, az önmagukat megvédeni nem képeseket pécézi ki és támadja meg.
    A politikus úgy fogalmazott: ha Magyarországon kevés a munkahely, azért a Fidesz a hibás és nem a menekültek. Hozzátette, jelentős részben azért is a kormánypárt felel, ha nem tartják be a törvényeket , mert "ők azok, akik nagyüzemben lopnak, ők azok, akik még a bevándorlás kérdéséből is bizniszt csinálnak és a haverjaiknak nyomják ki a közpénzeket" a letelepedési kötvényekkel.
    A szóvivő reagált a miniszterelnöknek az Arab Bankok Szövetségének éves közgyűlésén elmondott szavaira is, amelyek szerint Magyarország nyitott és barátságos ország, ahol megvan  a tisztelet kultúrája”. Tordai Bence kijelentette: éppen a Fidesz és a kormány cáfolja minden tettével ezeket a szavakat.

 

MTI 2015. június 9., kedd 13:27