Megosztás
2014.9.21. |

Surranópályán juttatnák a újra a testületbe a volt képviselőt

 

Miután Menczer Erzsébet volt fidesz-kdnp-s képviselőasszonyról kiderült: nem jelentett be érintettséget, mikor a III. kerület fia menyasszonyának juttatott önkormányzati lakást, melyet 4 millió forint közpénzből fel is újíttatott, a kormánypárt most surranópályán, listavezetőként ültetné vissza őt a testületbe. Az Együtt-PM felszólítja a Fideszt, hogy Menczert vegyék le a listáról! A választási győzelem után pedig a teljes lakáskiutalás és vagyongazdálkodási rendszert átvilágítaná a pártszövetség.

 

A számla nyilvánosságra kerülését követően a III. kerületi önkormányzat is elismerte, hogy Menczer Erzsébet fidesz-kdnp-s képviselő leendő menyének és fiának juttatott lakást az önkormányzat luxusszínvonalon, 4 millió forintért újíttatta fel.

Az érintettség be nem jelentése miatt Bús Balázs fideszes polgármester javaslatára Menczer Erzsébet egyhavi tiszteletdíját megvonta a képviselő-testület, ugyanakkor az Együtt-PM képviselőinek a lakáskiutalás újratárgyalására vonatkozó javaslatát elvetették. A tiszteletdíj-megvonás nyilvánvalóan csak az óbudai polgárok megtévesztését szolgálta: nem életszerű, hogy a 2013-as egyetlen szolgálati, lakáskiutalására úgy került volna sor, hogy az előterjesztő polgármester ne lett volna pontosan tisztában a családi kapcsolatokkal.

Miután október 12-én leváltottuk a korrupt fideszes kerületvezetést, teljes körűen felülvizsgáljuk, és átláthatóvá tesszük a lakáskiutalási rendszert. Annak érdekében fogunk cselekedni, hogy a képviselők rokonsága helyett azok kaphassanak önkormányzati lakást, akik arra valóban rászorulnak.

Bús Balázs fideszes polgármester szándékosan átláthatatlanná tette a kerület gazdálkodását, amikor egy olyan cégbe szervezte ki azt, melynek felügyelőbizottságában kizárólag kormánypárti delegáltak ülnek. Az egyetlen ellenzéki delegáltat a polgármester eltávolíttatta, ezt követően pedig jelentősen megnőtt az önkormányzati lakások felújítására fordított összeg.

Idén áprilisban a III. kerületi választók elküldték Menczer Erzsébetet a parlamentből. Kiderült azonban, hogy hallgatásáért cserébe Bús Balázs polgármester az óbudaiak akarata ellenére, az ő átverésükkel is tisztséghez fogja juttatni: miközben egyéni jelöltként nem indul, a Fidesz-KDNP kompenzációs listájának első, biztosan bejutó helyét foglalja el.

Felszólítjuk a Fideszt, hogy az általuk is szégyellt képviselőt vegyék le a listájukról, és kérjenek elnézést a III. kerületi polgároktól emiatt a szégyenteljes átverési kísérletért! Az Együtt-PM a választásokat követően ki fogja vizsgáltatni, hogy mi indokolta ezt a 4 milliós kiemelt beruházást, és ha szükséges, az ügyben büntetőjogi felelősségre vonást is kezdeményez majd.

 

Budapest,

Béres András, az Együtt-PM III. kerületi polgármesterjelöltje