A_fidesz_és_a_moszkva_tér
Megosztás
2014.10.9. |

 

 

A kormány épp most, az önkormányzati választás előtti napokban indított sok milliárd forintért lelkesítő kampányt az ország csodálatos fejlődéséről.

Egy helyen nem látszik ez a „siker”: az utcákon, a valóságban. Ha az ember Buda legforgalmasabb közlekedési csomópontján, a Moszkva téren közlekedik, láthatja, hogy is néz ki ez a valóság. Egy kapavágás nem történt az elmúlt négy évben, a terület képviselői semmit nem tettek a tér felújítása érdekében. Ha csak azt nem tekintjük eredménynek, hogy átnevezték a teret.

Ma sem lehet tudni, mi a helyzet a tér jövőjével. Látványtervek és propaganda van, konkrét tények nincsenek. Csak úgy, mint az egykori ipari minisztériumi épülettel, amit ugyan lebontottak, de a helyére senki sem tudja mi épül, és mikor. Parkot, zöldterületet ígérgetnek a II. kerület fideszes vezetői, de konkrét tervről, finanszírozásról, nem tud senki semmit.

Az előző kormányok idején mindig akadt olyan fideszes polgármester a Moszkva tér környékén, aki talált okot a tér felújításának akadályozására. De most minden környékbeli önkormányzatot, a fővárost és a kormányt is a Fidesz vezeti, ahogy a BKK-t is, mint a közlekedésért felelős városi vállalatot. Mégis kivel vitatkoznak akkor a Fideszesek és miről?

Az elmúlt négy évben az egyszínű kormány-főváros-kerület vezetés nem fejlődéshez, hanem leépüléshez, iskola-államosításhoz, kórházelvételhez vezetett.

Most vasárnap tehetünk a valódi ellensúlyért, a valódi érdekképviseletért. Ezért megyünk szavazni és ezért támogatjuk a demokratikus ellenzéki összefogás, az MSZP-PM-DK közös jelöltjeit a II. kerületben!

Budapest, 2014. október 9.

 

Örsi Gergely, Kovács Márton,vezetője és helyettese az MSZP-PM, a II. kerületért frakció