Megosztás
2013.5.21.

Iskolarendőrség létrehozását jelentette be a belügyminiszter. A nyomozók ráadásul a tantestület tagjaként vesznek részt a nevelő munkában. Ezzel a Fidesz újra hatalmasat rúg a pedagógusokba, és durván fenyegeti a gyerekeket. Ez a fideszes rendészet- és oktatáspolitika kudarcának egyidejű beismerése, az erőszak és a megfélemlítés politikája.

A pedagógus-béremelés csak üres ígéret: gimnáziumokat zárnak be, a tanárokat kötelezik az elnyomó rezsimekből ismert Pedagóguskarba való belépésre – és most rájuk küldik még a rendőrséget is. A megaláztatások hosszú sorát most azzal folytatja a Fidesz, hogy a tanítók, tanárok munkáját segítő pedagógus-asszisztensek, mentorok, iskolapszichológusok helyett nyomozókat küld az iskolákba. Ha már így tesz, reméljük, azt is kinyomozzák majd, hová tűnt a pedagógus-béremelés!

 

A Fidesz nem hogy nem teremtette meg a közbiztonságot, a két hetes rendteremtés ígérete hazugságnak bizonyult: a Fidesz kormányzás alatt nőtt a bűnözés. A Fidesz görcsösen „izmozó” büntetőpolitikája csak a társadalmi feszültségeket növelte, nem a közbiztonságot.

 

A társadalom megnyomorítása és kettészakítása csak tetézi a bajt: egy atomjaira hulló országban a közbiztonság is illúzió. A PM kardcsörtetés helyett közösségi rendőrséget, iskolai nyomozók helyett béremelést, pedagógiai asszisztenseket, iskolapszichológusokat, mentorokat követel!

 

2013. május 21.

 

--

Dorosz Dávid, országgyűlési képviselő

 

és

 

Erőss Gábor, aPárbeszéd Magyarországért (PM) Társadalompolitikai Kabinetjének vezetője