Megosztás
2013.2.19. |

Hihetetlen káoszról, szabálytalan kifizetésekről, pályáztatás nélküli szerződéskötésekről, számviteli szabályok hanyag kezeléséről számol be egy belső ellenőrzési jelentés a főváros egyik cégénél. A Párbeszéd Magyarországért fővárosi frakciója feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és számvitel rendjének megsértése bűncselekmények miatt.

A fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Ellenőrző Bizottsága múlt héten tárgyalta a „Színes TISZK” Gazdasági Szervezet (GSZ) működéséről készített Belső Ellenőrzési jelentését. Ez számos szabálytalanságot állapított meg a megbízási és külső gazdasági társaságokkal kötött szerződésekkel kapcsolatban és a számviteli, könyvelési folyamatokban is. Az ellenőrzés hanyag gazdálkodásra és az előírások szándékos be nem tartására mutatott rá. Megállapítja továbbá azt is, hogy „nem volt kizárható a visszaélések elkövetése.” A súlyos megállapítások ellenére a Hivatal nem kívánt feljelentést tenni.

Hanzély Ákos a Párbeszéd Magyarországért főváros frakciójának tagjaként a belső ellenőrzési jelentésben foglaltak miatt hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megsértése miatt a mai napon ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Budapesti Rendőr főkapitányságon.

A „Színes TISZK” GSZ-t hét szakiskolájának üzemeltetésére hozta létre a Fővárosi Önkormányzat 2011 májusában. A szervezet közel 200 főt foglalkoztat és mintegy 4,1 milliárd forintos vagyon felett rendelkezik. A GSZ és a hozzá tartozó iskolák 2013. január 1.-től átkerültek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz.

Budapest, 2013. február 19.

Hanzély Ákos
PM fővárosi frakció