korhazfoto
Megosztás
2020.1.13. |

A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan a Gazdasági Versenyhivatal és a hatóságok eljárása, amelynek következtében szinte minden kormányzathoz közeli szereplő megúszta a büntetést. Felháborítónak tartjuk ezt, hiszen szétlopták az egészségügyre szánt pénzeket! Ennek a bűnszervezetnek a tagjait felelősségre kell vonni, ezért a Párbeszéd feljelentést tesz, valamint az ügy kivizsgálását kéri az Európai Csalás Elleni Hivataltól.

Bár a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata megállapította, hogy az európai uniós pénzekből beszerzett egészségügyi berendezéseket túlárazták, a közbeszerzést pedig úgy írták ki, hogy csak egy előre meghatározott kör tudjon azon részt venni, végül mindenki megúszta a felelősségre vonást. Vérlázító, hogy miközben a hatóságok szeme láttára loptak el tízmilliárdokat a magyar emberektől, senkit sem találtak bűnösnek. Pedig egyértelmű, hogy nemcsak kormányközeli üzletemberek, hanem kormánytagok is érintettek az ügyben, például az a Maróth Gáspár, aki jelenleg kormánybiztosként dolgozik Orbán Viktor mellett.

A Párbeszéd ezért kezdeményezi a Népjóléti Bizottság összehívását az összes érintett meghallgatása érdekében; valamint feljelentést tesz az ügyben és az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul. Miközben Orbánék folyamatosan azt hazudják, hogy minden rendben az egészségüggyel, elveszik a pénzt az ágazattól, és zsebre is teszik ezeket a forrásokat. Mindez nem maradhat következmények nélkül.

Budapest, 2020. január 13.
 
Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője


(fotó: Pixabay)