Megosztás
2016.6.29. |

A Párbeszéd Magyarországért bántalmazás hivatali eljárásban gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kifogásolja, ahogy a rendőrök kedden feloszlatták a Városligetben a volt Közlekedési Múzeumnál zajló tüntetést.

 

   Szabó Rebeka zuglói alpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az építkezéshez kirendelt fekete ruhás őrző-védők "önbíráskodtak", volt olyan aktivista, akit a "kordonnal fellöktek" és olyan is, akit erőszakkal távolítottak el a területről. Kedd délután "rendőri túlkapásoknak is lehettünk tanúi" - folytatta, példaként említetve, hogy Mécs Imre volt képviselőt ellökték, egy kéményre felmászó aktivistát pedig megbilincseltek és a pszichiátriára vittek, ahol egész éjjel bent tartották. Az alpolgármester úgy értékelt, ennek semmi más célja nincs, csak a megfélemlítés.
    A Párbeszéd Magyarországért a belügyminisztertől az eset kivizsgálását kéri.
    A rendőrség kedden azt közölte, hogy több mint harminc tüntetőt vezettek ki a városligeti demonstráció helyszínéről, egy embert pedig előállítottak. A Városliget Zrt. az esetről azt írta, hogy tiltakozók egy csoportja megtámadta a bontási területet.

 

Budapest, 2016. június 29., szerda (MTI)  

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!