Szabó Tímea
Megosztás
2017.5.22. |

A Párbeszéd egyetért azzal, hogy Budán fejleszteni kell a kórházi ellátást, azonban az új szuperkórház terve a helyszín miatt egy újabb teljesen félresikerült és mutyiszagú beruházás lehet. A Párbeszéd szerint a Szent Imre kórház fejlesztésével kellene megoldani a problémákat. A párt ezért kikéri a minisztériumtól a budapesti kórházfejlesztésre vonatkozó stratégiai dokumentumokat.

 

A szakma és az állampolgárok is egyetértenek abban, hogy a budapesti kórházakat haladéktalanul fejleszteni kell. Az intézmények állapota katasztrofális, és a szakemberhiány miatt az ellátás is veszélybe került. Egy új kórház felépítése teljesen felesleges, az igények kielégítésére elegendő lenne a Szent Imre kórház fejlesztése. A kormány ehelyett az M1-M7-es autópálya bevezető szakaszán, a tömegközlekedési lehetőségektől távol akar legalább 40 milliárd forintért felhúzni egy új intézményt. Erős a gyanú, hogy ismét Fidesz-mutyiról van szó, és kórházfejlesztésnek álcázva fognak még több pénzt ellopni a haveroknak.

 

A Párbeszéd a helyzet tisztázása miatt írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltánhoz, valamint kikérjük a budapesti kórházfejlesztéssel kapcsolatos stratégiai dokumentumokat. A Párbeszéd számára a kormánnyal ellentétben nem a haverok, hanem a betegek az elsők, a budapestieknek joguk van tudni, hogy hogyan szervezik át az egészségügyi ellátásukat a fővárosban.

 

Budapest, 2017. május 22.

 
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő
 
 

Nekünk mindenki számít!

Csatlakozz!