Megosztás
2017.5.29. |

Idén áprilistól a munkarehabilitáció keretében foglalkoztatottak a korábbi fizetésük kevesebb, mint feléért tudnak csak munkát vállalni. A Párbeszéd Balog Zoltánhoz fordul, hogy haladéktalanul tisztázza a helyzetet. A párt továbbá törvénymódosító javaslatot nyújt be a munkarehabilitáció keretében kifizetett korábbi bér megduplázására.
 
Idén április 1-jétől a munkarehabilitáció keretében foglalkoztatott fogyatékossággal élők úgynevezett fejlesztési jogviszony keretében dolgozhatnak tovább. Míg áprilisig a minimálbér 30 százalékáért, addig most már csak a legkisebb kötelező órabér 30 százalékáért dolgozhatnak. Ez óránként 220 forintot jelent a korábbi körülbelül 500 forint helyett. Egy négy órában foglalkoztatott bére így a korábbi 35.000 forintról 14.000 forintra csökkent.
 
Felháborító, hogy a kormány megint a legelesettebbek fizetésén spórol, miközben Mészáros Lőrinc az év minden napjának, minden órájában 11 millió forintot tesz zsebre, és ezalatt a kormánypropaganda soha nem látott béremelésekről számol be. 

A Párbeszéd haladéktalanul választ vár a kormánytól, és követeli, hogy újra a minimálbér jelentse a kifizetés alapját és legalább a minimálbér 60 százalékát kapják kézhez a dolgozók, amely nagyságrendileg 1000 forintos órabért jelent.

Budapest, 2017. május 29.
Szabó Tímea
a Párbeszéd társelnöke, országgyűlési képviselő

 


Ismerd meg a 
Párbeszéd programját, mondd el róla a véleményed, mert nekünk mindenki számít: http://mindenkiszamit.hu/
http://alapjovedelmet.hu/
Csatlakozz, mert tenni kell!