vasárnapi_zárvatartás
Megosztás
2015.3.20. |

A PM szerint a Fidesz tudatos támadást intézett a kereskedelmi szektor boltosai ellen, amikor a korábbi hatástanulmányok ismeretében is megszavazta a vasárnapi boltbezárásról szóló törvényjavaslatot. A Nemzetgazdasági Minisztérium most nyilvánosságra került 2011-es háttéranyaga ugyanis világosan jelezte, hogy több mint tízezer ember veszítheti el munkáját és mintegy 50 milliárdot bukna a költségvetés, ha az Országgyűlés támogatná a KDNP ötletét.

 

A PM elfogadhatatlannak tartja, hogy az Orbán-kormány tízezrek állásának megszűnését is képes kockáztatni azért, hogy saját oligarcháinak, a CBA-tulajdonosoknak kedvezzen. Ez a dolgozó emberek újabb felháborító arculcsapása. A Fidesz ismét bizonyította, hogy a keményen dolgozó embereket továbbra sem képviseli, ez a Fidesz-szlogen is csak egy újabb Habony-féle „politikai termék”. A valóság az, hogy a következő hónapokban több mint tízezer keményen dolgozó boltos kerülhet az utcára, akik számára a későbbiekben keserves lesz a visszaút.

 

A PM korábban is jelezte, hogy elbocsátások és az áruházak kivonulása lehet a javaslat következménye. Ismételten felszólítjuk a kormányt, hogy ne sodorja veszélybe több tízezrek megélhetését! A PM választ követel Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől is: hogyan lehetséges, hogy a kabinet figyelmen kívül hagyta a korábbi hatástanulmányokat.

 

Mach Péter 

a PM elnökségi tagja, szakpolitikusa

 

(kép forrása: mno.hu)