Megosztás
2022.8.16. |

 

Azonnal töröljék el a szélerőmű-tilalmat és a zöldenergia büntetőadóját, valamint támogassák a megújuló fűtési rendszereket!

A kormány a védett erdők tarvágása és az emberek sarcolása helyett egyetlen tollvonással érdemben tehetne Magyarország energiafüggetlenségéért – segítve az egyre fenyegetőbb klímaválság elleni küzdelmet is!

Követeljük, hogy a jelenlegi energiakrízis közepette Orbán Viktor ne erdőirtással fokozza a klímakatasztrófát, hanem valódi intézkedésekkel csökkentse az orosz gáz- és olajfüggést!

Egykori választási programjában a Fidesz megígérte a zöldenergia-használat adminisztratív akadályainak eltörlését. Ám pont az ellenkezőjét tette! Az ígéret teljesítése helyett szélerőmű-tilalmat, napelem- és hőszivattyúadót vezetett be. Majd ezután hosszú távú gázszerződést kötött Oroszországgal, amely se nem olcsó, se nem előnyös, és még az ellátásbiztonságot sem garantálja! Orbán Viktor hazugságainak következményeként most az emberekkel akarja megfizettetni a megnövekedett energiaköltségeket és fel akarja áldozni felbecsülhetetlen értékű erdeinket!

Pedig egy szélerőmű akár már az engedély megadásától számított három hónapon belül működőképes, klímabarát és olcsó energiát szolgáltat. A hőszivattyús fűtési rendszerek kiépítése gyors, és az energia itt helyben keletkezik – tehát nem vagyunk kiszolgáltatva másoknak, nem kell, hogy más országoktól függjön az energiaellátásunk, és egyáltalán nem kell feláldozni az erdeinket.

Követeljük tehát a szélerőmű-tilalom és a napelem-, illetve a hőszivattyúadó azonnali eltörlését! Az erdők eltüzelése helyett pedig adjanak a lakosságnak vissza nem terítendő állami támogatást a megújuló fűtési rendszerek kiépítésére!

 

Követeljük, hogy az iskolákban ne a fatüzelést, hanem a korszerű hőszivattyús fűtési rendszereket építsék ki!

 

Ha egyetért, írja alá: https://actionnetwork.org/forms/felelotlen-erdopusztitas