Megosztás
2017.1.30. |

A Párbeszéd szerint hűtlen kezelés történt, amikor a Forster Gyula Örökségvédelmi Központ Táncsics utcai épületében eláztak az ott tárolt felbecsülhetetlen értékű dokumentumok. A párt ezért hűtlen kezelés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Lázár intézményi átalakításai, valamint a budai várba készülő minisztériumi hajcihő miatt gondatlanságok sora történik, a tervtár eláztatása azonban túlságosan nagy árnak tűnik. 

A  Párbeszéd úgy véli, a döntéshozók már akkor nem jártak el körültekintően, amikor ideiglenes helyet kerestek  az egyedülálló és pótolhatatlan építészeti dokumentumtár számára.  Az "átmenetinek kijelölt" pincehelyiség pedig már rövid időre is alkalmatlan volt a műemlékek tárolására: a dokumentumokat nem volt lehetőség elszigetelni és klímaberendezés sem volt, ami a megfelelő hőmérsékletet biztosította volna. Elfogadhatatlan, hogy fél évre ottfelejtették a gazda nélkül maradt nemzeti örökséget egy pincében.

A vári átalakítások és a Lázár Jánoshoz köthető bürokráciacsökkentés miatt most több ezer értékes dokumentum veszhetett oda. Azoknak a döntéshozóknak, akik kijelölték a helyszínt a dokumentumok tárolására, most vállalniuk kell az okozott kár következményeit.

 
Budapest, 2017. január 30.
V. Naszályi Márta
a Párbeszéd elnökségi tagja,
Budavári önkormányzati képviselő

 

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!