Megosztás
2014.8.25. |

Juhász Péter: Rogán Antal ne adjon el több ingatlant!

 

Az Együtt-PM társelnöke szerint a Belváros-Lipótváros Önkormányzata, számos más kerületi tulajdonban lévő ingatlan után, a Klotild-palotát is jóval annak piaci értéke alatt adta el. Juhász Péter felszólította Rogán Antalt, hogy a ciklus hátralevő részében már semmilyen ingatlant ne értékesítsen!

 

Belváros-Lipótváros Önkormányzata a választások előtt egy hónappal, rendkívüli testületi ülésen döntött a Klotild-palota értékesítéséről. A vevő a patinás épületért 2,1 milliárd forintot fizetett, mely összeg rendkívül kevésnek tűnik, figyelembe véve, hogy 12 évvel ezelőtt, a palota pontosan ugyanennyiért cserélt gazdát. A Klotild-palota árának megállapításakor a hírek szerint ugyanannak az értékbecslő cégnek a becslését vették figyelembe, mely a hasonló – áron aluli – adásvételeknél mindig közreműködik. Korábban eladtak már autószalont 230, éttermet 180 ezer forintos négyzetméteráron, miközben azon a környéken 600 ezer és egymillió forint között mozognak a piaci módon értékesített ingatlanok árai.

Rogán Antal nyolc éves regnálása alatt eladta a belvárosi ingatlanvagyon jó részét, ezres nagyságrendben, és mindig áron alul. A pontos számot nem ismerjük, mert közérdekű adatigényléseink ellenére nem közli azt az önkormányzat. Nem telt el úgy egyetlen hét sem, hogy ne adott volna valamin túl a kerületi maffia. Ezért felszólítom Rogán Antalt, hogy a ciklusban már ne adjon el több belvárosi ingatlant! Az eddig eladott épületek tekintetében pedig teljesítse a korábbi közérdekű adatkéréseket! Ne kótyavetyélje el az V. kerületi polgárok vagyonát féláron, ahogy azt eddig tette! A belvárosi Fidesz-klán nem képviseli a kerületiek érdekeit, hanem maffiaként tünteti el az V. kerületiek közös vagyonát. Mindezért menniük kell, és október 12-én menni is fognak!

 

Budapest, 2014. augusztus 25.

Juhász Péter, az Együtt társelnöke,

az Együtt-PM Szövetség polgármester-jelöltje Budapest V. kerületében