Megosztás
2013.4.22.

 

Április 22-e a Föld Napja; ez alkalomból a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselői facsemetét ajándékoztak a Parlamentben a miniszterelnök-helyettesnek. Akciónknak szomorú apropót ad a múlt heti, Kossuth téri fapusztítás.

A múlt héten az Együtt - PM Választási Szövetség faültetési akciót hirdetett, melynek lényege, hogy a választásig együtt ültessünk 2014 fát. A PM politikusai és aktivistái –miután a Kossuth téren az Orbán-rezsim, biztonsági őrökkel vigyázva, kivágta a tér pótolhatatlan fáit – szombaton már elültetett néhány csemetét.

Ma, a Föld Napján is fel akarjuk hívni a politikusok és Magyarország figyelmét arra: a fák jelentik bolygónk, országunk, gyerekeik jövőjét. Ezért facsemetéket ajándékoztunk Semjén Zsoltnak, az Orbán-kormány miniszterelnök-helyettesének, hogy a Fidesz is szembesüljön vele, mennyire fontos ez az ügy mindnyájunk számára. Ezzel is tiltakozunk az embertelen és felesleges pusztítás ellen, amit a kormányzat a Kossuth-téren művelt.

A Párbeszéd Magyarországért azt kéri Magyarország polgáraitól: ők is ültessenek fákat, gondozzák a természetet. A fák ugyanis a reményt jelentik. Egy fa elültetése egy jel, annak jelzése, hogy nem csak a mának élünk. Hogy távlatokban gondolkodunk, hogy az a célunk, hogy gyermekeinknek, unokáinknak egy élhetőbb Magyarországot teremtsünk.

Az eseményről készült videó ezen a linken megtekinthető.

2013. április 22-én, a Föld Napján

 

 

Jávor Benedek

országgyűlési képviselő,

a Párbeszéd Magyarországért társelnöke

 

(Fotó: MTI, Illyés Tibor)

 

 

 

 

 

 

 

Járdány Bence fotói az ajándékról: