Karácsony Gergely
Megosztás
2018.11.18. |

 Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke közölte, azt ünnepeljük, hogy Pest, Buda és Óbuda polgári közösséggé vált. A Szabadság híd pedig azt szimbolizálja, hogy Budapest lakóit a szabadság köti össze.

    Kiemelte: mindannyian, akik Budapesten élünk - pestiek, budaiak, óbudaiak, férfiak és nők, autóval vagy kerékpárral közlekedők, idősebbek és fiatalabbak, panelban lakók vagy épp a kertvárosban élők - ennek a városnak a polgárai vagyunk, és megvan a szabadságunk ahhoz, hogy a várost olyan irányba fejlesszük, amerre mi szeretnénk. 

    A jövő őszi önkormányzati választásról szólva azt mondta: az a tét, hogy az elmúlt kilenc év centralizációja után a város polgárai szabad akaratukból visszaveszik-e városuk irányítását. 

    Karácsony Gergely szerint a következő főpolgármesternek a budapestiek főpolgármesterének kell lennie, és nem a Fidesz elnökével, hanem a budapesti polgárokkal kell megállapodást kötnie. 

    Úgy fogalmazott: azt szeretnénk, ha Budapest "nem alamizsnát kapna a saját kormányától", hanem megkapnánk a "jogos jussunkat" abból a pénzből, amit Budapest gazdasága és lakossága befizet a költségvetésbe. --- FOTÓK az eseményről.

 

MTI

Csatlakozz!