Megosztás
2017.1.12. |

A Fidesz-kormány továbbra sem teszi elérhetővé a lakossági energiahatékonysági támogatásokra szánt uniós pénzeket az emberek számára: folyamatosan hazudnak, és minden erejükkel azon vannak, hogy minél több pénzt lophassanak ki a rendszerből.

Júniusban októberre, novemberben decemberre ígérték annak a 115+20 milliárdos kamatmentes hitelkeretnek a megnyitását, amely a háztartások energiahatékonysági beruházásait segítené, de továbbra sincs hír a Magyar Fejlesztési Bank projektjéről.

Emlékezetes: Lázárék megbuktak a felelősséget Brüsszelre hárítani próbáló hazugsággal, és kiderült, a kormány mindenáron maga akarja elkölteni – értsd: szétlopni – az uniós támogatásokat. A fideszes politika eredményei a rosszul szigetelt lakásokban megfagyott emberek és a pénzük jó részét fűtésre költő milliók.

Egyértelmű, hogy a Fideszt a közvetlenül az embereknek járó energiahatékonysági támogatások megnyitásától csak az ellopható milliárdok vonzása és a rezsicsökkentés hamis mítosza tartja vissza.

A Párbeszéd kérdéssel fordul a Miniszterelnökséghez: Lázárnak írásba kell adnia, hogy mi az oka, kik a felelősei az eddigi időhúzásnak, és tud-e végre olyan dátumot mondani, amikor tényleg elérhetőek lesznek az emberek számára az uniós milliárdok.

A Párbeszéd szerint valódi nemzeti cél lenne az energiaszegénység csökkentése, az energiafüggőség felszámolása és a korszerűtlen otthonok felújítása.

Budapest, 2017. január 12.
Váradiné Naszályi Márta,
a Párbeszéd elnökségi tagja

Nekünk mindenki számít!
Csatlakozz!