Megosztás
2016.6.13. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint a 2017-es költségvetés ezermilliárd forintos megszorítást jelent a lakosságnak, miközben kizárólag "Orbán Viktornak és haverjainak" kedvez.

 

 

    Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke, független országgyűlési képviselője hétfőn, a büdzsé elfogadását követően, az Országházban tartott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a "kormányzati propagandával" ellentétben jövőre csak "Orbán Viktor magáncirkuszára jut több pénz". Míg a kormányfő várba költözésére 50 milliárd, stadionépítésre 77 milliárd, a közmédiára 70 milliárd, a paksi bővítésre pedig 100 milliárd forint jut, addig a szolgálati nyugdíjakból 17 milliárd, az árvaellátásokból 3 milliárd, az özvegyi nyugellátásokból 3,5 milliárd, a rokkantsági ellátásokból 2,5 milliárd, a családi pótlékokból pedig 3,2 milliárd forintot vonnak el - mondta.

    Szabó Tímea hazugságnak nevezte a kormány azon állítását, hogy jövőre 168 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mondván, a tárcák közül az Emberi Erőforrások Minisztériumának költségvetése emelkedik arányaiban legkisebb mértékben, összesen 120 milliárd forinttal. 

    Emlékeztetett, pártja továbbra is szükségesnek tartaná egy alapjövedelem bevezetését, hiszen csak radikális átalakítással lehet segíteni azon a 4 millió létminimum alatt élő emberen, akik havonta 90 ezer forint alatt kénytelenek élni. A PM javaslata alapján a felnőttek havi 50 ezer, a gyerekek 25 ezer, a várandós nők pedig 75 ezer forintot kapnának, míg a minimálbér 105 ezer forintra emelkedne - fejtette ki Szabó Tímea.

 

Budapest, 2016. június 13., hétfő (MTI) 

 

 

Párbeszéd: Veled!

Csatlakozz!