Megosztás
2013.7.21.

Azért olyan sürgős, hogy beszedjék a szülőktől a tankönyv-pénzt, mert az állami tankönyvtrafik-központ (KELLO) menedzsmentjében hemzsegnek a botrányairól híres esztergomi Fideszhez köthető emberek. Az Együtt-PM felszólítja a Fideszt, hogy fejezze be a magyar szülők ellen folytatott nyári hadjáratot, az Ombudsmant pedig arra, hogy vizsgálja meg, hogyan juthattak egy magáncéghez a szülők és gyerekek személyes adatai!

A tankönyv-monopóliumot élvező Könyvtárellátó vezetésében megtalálható Bakos Erika, Kövér Szilárd volt felesége, aki korábban Orbán Viktor beszédeit is kiadta, Arany Tamás a városi közműcég, a Strigonium korábbi, Fidesz-közeli vezérigazgatója, Steindl-Arató Vera a városi Fidesz-frakció eddigi vezetőjének a felesége, valamint Takács István, Meggyes Tamás volt sajtóreferense. Végül, de nem utolsó sorban Magossy Julianna, a Fidelitas korábbi esztergomi vezetője.

Emlékeztetőül: a KELLO az a cég, amely már most nyáron behajtja a szülőkön a tankönyvekért járó pénzt, de azt csak októberben továbbítja a kiadóknak. A gyerekek és a szülők adataihoz viszont már most hozzájut. Az Együtt-PM felkéri az Ombudsmant, hogy indítson eljárást a fideszes tankönyvtrafik-központ által birtokolt és kezelt adatok kezelésének törvényességét illetően! A törvény ugyanis csak arra jogosítja a céget, hogy az iskolákkal tartsa a kapcsolatot.

 

Budapest, 2013. július 20.

 

Karácsony Gergely országgyűlési képviselő

Erőss Gábor az Együtt-PM oktatási szakpolitikusa