Megosztás
2015.6.18. |

A Párbeszéd Magyarországért (PM) véleménye szerint a kormány 22 milliárd forintért egy olyan kerítést akar húzni a magyar-szerb határon, ami csak a gyűlöletkeltést szolgálja.

 

 

    Barabás Richárd, a párt szakszóvivője Kossuth téri sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy eközben az Orbán-kormány a szociális szférában dolgozók bérfejlesztésére alig 1,6 milliárdot, az orvosoknak pedig alig hatmilliárdot szán.
    A ZöldFront Ifjúsági Mozgalom társelnöke arra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy fejezze be a "gyűlöletkeltést" és térjen vissza az "ész és a józanság útjára". Szavai szerint nem ér meg még egy ciklust, hogy "évtizedekig tartó sebeket okozzon a magyarok lelkén".
    Kérdésre válaszolva elmondta, a menekültprobléma egyáltalán nem olyan súlyos, mint amilyennek a kormány megpróbálja beállítani azt. Hozzátette, aki azt mondja, hogy "ész nélkül" mindenkit azonnal engedjünk be, az nincs tisztában a valósággal, de ugyanígy nincs tisztában a valósággal, aki kerítést akar húzni a határon. A kormányzat által elutasított EU-s kvótarendszer mindössze 300 fő befogadását kéri Magyarországtól. 
    A sajtótájékoztató előtt a PM és a ZöldFront Ifjúsági Mozgalom közel tucatnyi aktivistája kerítésdrótot húzott ki körben a téren és mögé ültek. A drótra többek között "A menekültek 90 százalélka nem Európában van.", "Mi lett volna, ha '56-ban az osztrákok is kerítést húznak?" feliratokat és egy Ferenc pápától származó idézetet ragasztottak.