Erőss_Gábor
Megosztás
2014.12.18. |
 
A Kocsis Máté vezette VIII. Kerületi Önkormányzat jogszabálysértő módon és önkényesen az utolsó pillanatban megváltoztatta a kerületi közmeghallgatás időpontját, a levezető helyi pedig belefojtja a szót a lakosokba, sőt, egyeseknek szót sem ad. Ezért a PM helyi képviselője estére, az eredeti időpontra és helyszínre alternatív közmeghallgatást szervez.
 
Az utolsó pillanatban, este 6-ról reggel 8-ra áttett, munkaidőben megrendezett közmeghallgatásról sokan nem értesültek, sokan pedig nem tudtak eljönni. Azt a PM-es javaslatot, hogy a közmeghallgatást két részben, reggel és este tartsák meg, a Fidesz-többség leszavazta.
 
 
A közmeghallgatást, amely képviselő-testületi ülés is egyben, a polgármester, alpolgármester helyett egy olyan hoppmester vezeti, aki önkényesen belefojtja többekbe a szót, másokat nem enged felszólalni. Természetesen a Fidesz-vezetéshez zengett ódákat örömmel hallgatja végig. Mindezt közpénzből. 
 
 
A Város Mindenkié aktivistái és más civilek táblákkal tiltakoznak a kilakoltatások és az antidemokratikus ülésvezetés ellen.
 
 
Ezért ma este 18 órakor az eredeti helyszínen, a Józsefvárosi Önkormányzat épületében, vagy ha oda nem engedik be a lakosokat, akkor előtte, alternatív közmeghallgatást tartok, melyre szeretettel várok minden érdeklődő kerületi polgárt.
 
 
 
Dr. Erőss Gábor
VIII. kerületi önkormányzati képviselő, a PM elnökségi tagja