Megosztás
2021.3.10. |

 

A kormány 2020. október 21-ei ülésén döntött arról, hogy támogatja egy Pécsre tervezett új, 8000 férőhelyes labdarúgó-stadion megépítését. Mindezt tette úgy, hogy az ott élőkkel semmilyen módon nem egyeztetett. Dr. Mellár Tamás, a Párbeszéd frakció országgyűlési képviselője és a Párbeszéd Baranya megyei szervezete ezért szavazást indít, hogy a helyi lakosok is elmondhassák véleményüket.

 

Már tombolt a koronavírus-járvány második hulláma, amikor 2020 novemberében megjelent a kormányhatározat arról, hogy 8000 fő befogadására alkalmas, UEFA 4. kategóriájú labdarúgó-stadion épül Pécsett – mintegy 22 milliárd forintból.

 

Sajnos nem egyedi eset, hogy az Orbán-kormány járvány- és válságkezelés címszó alatt milliárdokat ad stadionépítésre. Nemrég jött a hír, hogy kétmilliárd forintból „titkos” alagutat terveznek a már régóta kész Puskán Arénába, néhány napja pedig az kavart nagy port, hogy a Nyíregyházán épülő új stadion ára az eredeti csaknem duplájába, több mint 19 milliárd forintba fog kerülni. Miközben ezeket a milliárdokat egészségügyi fejlesztésre, bértámogatásra, az önkormányzatok segítésére vagy bérlakásprogram kellene fordítania a kormánynak.

 

Az új pécsi stadion építésének szükségességéről ráadásul a lakosok véleményét sem kérték ki. Bár még tavaly májusban a megyei kormánypárti lap megkérdezte olvasóit a stadionépítésről, valódi, érdemi egyeztetés nem történt.

 

A Párbeszéd elutasítja ezt, így minden lehetséges eszközével fellép az esztelen pénzszórás, valamint az ellen, hogy a kormány mindenfajta társadalmi egyeztetés nélkül döntsön a helyiek életéről.

 

Ezért dr. Mellár Tamás, a Párbeszéd frakció országgyűlési képviselője (Baranya 01. OEVK.) és a Párbeszéd Baranya megyei szervezete online szavazást indít arról: szükség van-e 8000 férőhelyes stadionra, vagy inkább a pécsieket bevonva kell határozni a jövőbeni fejlesztésekről?

 

A szavazás az alábbi linken érhető el: https://parbeszedmagyarorszagert.hu/hu/urlap/epuljon-e-pecsett-uj-labdarugo-stadion-szavazzon.