Megosztás
2014.8.2. |

Az Együtt-PM üzenete a roma holokauszt áldozatainak emléknapja alkalmából

 

Az Együtt-PM Szövetség számos politikusa és aktivistája csatlakozik a mai, civilek által meghirdetett emléksétához, társelnökeink pedig este megkoszorúzzák a Roma Holokauszt Emlékművét.

 

1972 óta augusztus másodikán emlékezik meg a világ a roma holokauszt áldozataira. Ez a nap emléknap és egyben gyásznap is. Gyásznap a magyar embereknek, hiszen a származásuk miatt, ártatlanul legyilkolt áldozatok, és a népirtást lebonyolítók egy része is honfitársunk volt. A magyar állam a vészkorszakban akkor is aktív és megbocsájthatatlan szerepet töltött be a tömeggyilkosság megszervezésében és végrehajtásában, ha ezt egyes mai politikusok szeretnék elfelejteni és letagadni.

Az Együtt-PM Szövetség fejet hajt az áldozatok előtt, és elítéli a gyilkosok és az emberirtás megszervezésében közreműködők tetteit. A legfontosabb feladatnak pedig azt tartjuk, hogy évről-évre emlékezzünk mind az áldozatokra, mind a bűnösökre. Az emlékezés ugyanis a béke szövetségese. Az emlékezés biztosítja azt, hogy ilyen szörnyűségek soha többé ne történhessenek meg hazánkban.

Az Együtt-PM olyan politikai közösség, melynek tagjai elutasítják a kirekesztés és a gyűlölet minden formáját, alapuljon az származáson, hiten vagy más beállítódáson. Az emberiesség jegyében elutasítunk minden társadalmi csoport ellen irányuló erőszakot, és az ilyenek ellen minden körülmények között küzdünk. Abban hiszünk, hogy minden ember egyenlő, függetlenül a származásától, a bőre színétől vagy éppen társadalmi helyzetétől.

Mindezért, az Együtt-PM Szövetség számos politikusa és aktivistája csatlakozik a mai, civilek által meghirdetett emléksétához, társelnökeink pedig este megkoszorúzzák a Roma Holokauszt Emlékművét.

 

Budapest, 2014. augusztus 2.

Együtt-PM Szövetség