Megosztás
2013.5.8.

Sajtóhírek szerint a Fidesz a választásokig hátralévő egy évet arra akarja felhasználni, hogy további kormánypárti képviselőket ültessen nagyköveti székekbe és elvileg független állami intézmények élére.

Több forrás is megírta például, hogy Orbán Viktor egyik hű zsoldosát, a dunaújvárosi képviselő Dorkota Lajost kívánja a szuperhatósággá növesztett Energiahivatal elnökének kinevezni. Az már önmagában is felháborító, hogy a választási vereségtől tartó Fidesz láthatóan csak azzal foglakozik, hogy a saját embereit pozíciókba vagy jól jövedelmező trafikkoncessziókhoz jutassa. De az is elfogadhatatlan, hogy a hírek szerint a Fidesz a kinevezések miatt a mandátumukról lemondó egyéni képviselők választókerületeiben el akarja szabotálni az időközi parlamenti választásokat. Fél ugyanis a választók haragjától és nem meri megmérettetni magát.

Az Együtt2014-PM Szövetség őszintén reméli, hogy minden alapon nélkülöznek azok a sajtóhírek, hogy a választási eljárási törvény újabb módosításával a Fidesz a választás előtti évben megszüntetné az időközi parlamenti választások lehetőségét. Ha azonban mégis felmerült bennük az ötlet, akkor gyorsan felejtsék is el: egy képviseleti demokráciában ugyanis elképzelhetetlen, hogy egy párt hatalomféltése miatt választók képviselet nélkül maradjanak az országgyűlésben. Ilyen alapon azt is kezdeményezhetnék, hogy a jövőben egyáltalán ne is legyenek választások.

2013. május 8.

Karácsony Gergely