Erőss_Gábor_lakhatás
Megosztás
2015.10.17. |

A Kocsis Máté vezette Józsefvárosban a héten történt brutális kilakoltatás csak a jéghegy csúcsa. A kerületben több száz, az országban több ezer embert lakoltatnak ki, miközben ugyanennyi lakás üresen áll. A PM ezért is tett feljelentést a szociális város-rehabilitációra szánt uniós támogatások józsefvárosi törvénytelen felhasználása ügyében. A szegényellenes Fidesz-politika alternatívája a Párbeszéd Magyarországért sikeres zuglói modellje: a kilakoltatások leállítása, a lakhatási támogatások megemelése, a szociális lakásügynökség létrehozása. 

 

Súlyosan beteg asszonyt, férjét és műtétre váró gyermeküket tették utcára a héten Józsefvárosban. Elszakították egymástól egy családtagokat, akiknek külön-külön elhelyezése ráadásul a legköltségesebb megoldás. A Kocsis Máté

féle vezetés kezdettől fogva a legelesettebbek – hajléktalanok, szegények, menekültek – ellen folytat hadviselést. Ennek véget kell vetni! Amikor száz-számra állnak üresen lakások, a szegények lakhatása és hajléktanság megelőzése csak jószándék kérdése! 

 

 

A Karácsony Gergely, PM-es polgármester vezette zuglói önkormányzat aktív családsegítő és gyermekjóléti szolgálattal, a kilakoltatások leállításával, a lakhatási támogatások jelentős megemelésével és – hamarosan – szociális lakásügynökséggel nyújt működő és emberséges alternatívát az Orbán-Kocsis féle kegyetlenséggel szemben. 

 

Budapest, 2015. október 17.

 

Dr. Erőss Gábor, PM elnökségi tag, józsefvárosi önkormányzati képviselő