Megosztás
2013.9.5.

Miután minden iskolát maga alá gyűrt a narancsuralmi rendszer, a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak már nem sok illúziójuk maradt. Balatonalmádi, Csongrád, Jászárokszállás, Jászapáti, Szigetvár, Pilis, hosszú a botrányos igazgató-kinevezések sora. Ám azt így is kevesen gondolták volna, hogy az ország összes iskolája fölött uralkodó KLIK vezetője az Almádi gimnáziumban tanulókat és tanítókat nem kímélve áll bosszút azon az iskolán, melynek igazgatóhelyettesi székéből éppen botrányai miatt kényszerült távozni.

 a kép forrása: www.véleményvezér.com

Az almádi két tannyelvű gimnázium igazgatói pályázatából hazug indoklással kizártak egy pályázót, majd miután csak egy pályázó maradt, aki mellett kiállt a tantestület, a diákönkormányzat és a szülők is, őt is elkaszálta az intézményfenntartó. Így jelenleg igazgatóhelyettesként egy olyan, a központ által delegált ember vezeti a gimnáziumot, akit a helyiek egyáltalán nem ismernek, s aki már a pályázat kiírása előtt beadta pályázatát.

Az Együtt-PM Hoffmann Rózsához fordul írásbeli kérdéssel. Választ várunk, hogy milyen indoklással utasították el a mindeniki által támogatott jelölt pályázatát, és hogy a központ mikor veszi végre figyelembe a helyben tanulók és dolgozók érdekeit, mikor lesz végre béke az almádi gimnáziumban?

Scheiring Gábor, a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselője

Erőss Gábor, az Együtt-PM oktatási szakpolitikusa

 

Budapest, 2013. szeptember 5.