Megosztás
2014.10.8. |

Élőlánccal tüntetnek a Városliget megmaradásáért és az oda tervezett múzeumi negyed ellen a zuglói baloldali összefogást alkotó pártok pénteken délután - ezt Karácsony Gergely, a PM társelnöke, XIV. kerületi polgármesterjelölt jelentette be egy szerdai, budapesti sajtótájékoztatón.

    Az Együtt-PM politikusa elsődleges fontosságúnak nevezte, hogy a főváros első közparkját megőrizzék és a múzeumi negyed létrehozására szánt pénznek a töredékéből felújítsák.
Karácsony Gergelyaz atlatszo.hu keddi cikkére hivatkozva azt mondta, az Eiffel Palace "botrányos megvásárlásával kapcsolatosan" az a KPMG Tanácsadó Kft. készített "dicsőítő" tanulmányt, amelyik korábban 24, 5 millió forintért egy másik anyagában a Városliget múzeumi negyeddé váló átépítését nevezte jól megtérülő beruházásnak. Hangsúlyozta, hogy ezt a Városligetről szóló tanulmányt többen is bírálták, például azért mert több tényezővel nem számol és azt sem elemzi, hogy milyen lenne a beruházás megtérülése, ha a múzeumi negyedet máshol építenék fel.
    Kijelentette, hogy a zuglói és a fővárosi önkormányzati választás egyik fő tétje a terület sorsa. Hozzátette: hajlandóak megmutatni a fideszes döntéshozóknak, hogy civilekkel közösen "készek vagyunk akár a saját testünkkel is megvédeni" a Városligetet.

 

MTI nyomán, 2014. október 8., szerda 14:37

MTI Fotó: Bruzák Noémi